Булингот не е мачешка кашлица, може со себе да донесе бројни трауми, свесни сте за тоа?

Ајде да позборуваме за врсничкото насилство, поточно булингот, како што многумина милуваат да го наречат. Па, дали знаете дека жртвата

Прочитај повеќе

Понекогаш треба да започнеме нова тетратка, но и да ја зачуваме старата – Калина Коси

Животни приказни Деновиве во животот поминав една од најтешките раскрсници и донесов една од најтешките одлуки. Се чувствував како мало

Прочитај повеќе

Самите си го газиме својот јазик, трудејќи да сме во чекор со новото време, никој не ни е крив

Вчера беше Денот на љубовта кон милениците, денес Светскиот ден на мајчиниот јазик, или љубовта кон својот јазик. Но, колку

Прочитај повеќе

Таков беше нашиот Могли, почивај во мир Игор Маџиров… 20 години без тебе…

Пораснавме со него, со малиот принц од бајките. Кој вели дека Могли е само лик од приказните? Нашиот Игор беше

Прочитај повеќе

Нема младост, нема радост. Младоста и радоста живеат некаде во странство

Поминуваш на пазарен ден низ чаршија и гледаш само пензионери. Најверојтно и градот вклучително и државата ни е таква. Стари,

Прочитај повеќе

Денеска е Денот на љубовта кон милениците! Нека е за многу години и помалку напуштања да има, море ич да нема

Добро утро! Апропо Денот на милениците, решив да посветам колумничка за малите крзнени пријателчиња, кои се’ повеќе се вгдезнуваат во

Прочитај повеќе

Кога веќе постои смер за келнери во Угостителското училиште, зошто никој не ги учи на основните манири за оваа професија?

Бевме на доцен ручек и првпат во Скопје услугата беше беспрекорна. Виното го налеваа без да го допрат работ од

Прочитај повеќе