9 март (Извадок од книгата „Приказни од Мјаукедонија“)

– Извадок од книгата „Приказни од Мјаукедонија“ 9 март Синоќа имавме вистинска женска забава. Сопственикот на снимање, а јас со три

Прочитај повеќе

Игор Џамбазов: 8 март (Извадок од книгата „Приказни од Мјаукедонија“)

– Извадок од книгата „Приказни од Мјаукедонија“ 8 март Денот на женските хомо-сапиенси. Денот на мајките. Од историски аспект, овој празник

Прочитај повеќе

7 март (Извадок од книгата „Приказни од Мјаукедонија“)

– Извадок од книгата „Приказни од Мјаукедонија“ 7 март Денес на гости ни дојде радовишкото друштво. Екипичката. Со нивна помош,

Прочитај повеќе

ТАЖНА ВЕСТ ЗА МАКЕДОНСКИТЕ ГРАЃАНИ: Се укинува банкнотата од 500 евра

Европската централна банка реши да ги натажи Македонците во овие празнични денови со одлуката за укинување на банкотата од 500

Прочитај повеќе