Ако седиме дома во полициски час во време на светска пандемија… НЕ СМЕ ХЕРОИ

Само да разјасниме една работа пријатели:

Ако седиме дома во полициски час во време на светска пандемија… НЕ СМЕ ХЕРОИ. Туку сме нормални луѓе кои сакаат да бидеме сите здрави и да не плаќаме по 3-4 илјади евра казна за непотребно шетање во празен град.

Херои биле Гоце, Христо, Питу, Даме, Јане. Херој е пожарникар кој влегува во оган за да спаси живот. Херој е мајка која со смешна плата гледа деца и ги воспитува да се добри луѓе кои ќе знаат да разликуваат и да ценат. Херој е човек кој се симнува на шини за да дигне паднат секунди пред да помине возот. Херои, иако не се гледаат како такви, на еден посебен начин периодов се и лекарите, полицијата и АРМ, како и учителите кои прават се што можат за да го продолжат едуцирањето на децата, со цел да научат што е херој, а што е нормален и здраворазумен граѓанин, колективна одговорност и однос кон себе и државата.

Но ние кои седиме дома на топло со ладен фрижидер и меко под г’з – не сме херои. Фала на вниманието

Фејсбук статус: Богдан Илиевски

Посетено 4.371 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!

4 anime biz. 4Anime Watch high quality 1080p online anime with English subtitles. You can watch free anime movies and movies online at 4Anime. Just sit back and relax!

4Anime SK8 the Infinity Episode 6

4Anime The Rising of the Shield Hero (Dub)

4Anime Higehiro: After Being Rejected, I Shaved and Took in a High School Runaway Episode 8

4Anime Dragon Ball (Dub)

anime sites 4Anime JoJo's Bizarre Adventure: Golden Wind (Dub)