Едноставно, не ми е слатко туѓото, па дури и ако навистина среќа носело – Калина Коси

Седнувам во автобус. Се вртам и гледам 100-денарка на седиштето до моето. Помислив да не ми паднале од џеб, пошто

Прочитај повеќе

Престанете да кукате на четворката од вашето дете и да ја барате вината во наставниците за тоа

Под слични импресии по родителски состанок. Без исклучок. Престанете да кукате на четворката од вашето дете и да ја барате

Прочитај повеќе

Понекогаш треба да започнеме нова тетратка, но и да ја зачуваме старата – Калина Коси

Животни приказни Деновиве во животот поминав една од најтешките раскрсници и донесов една од најтешките одлуки. Се чувствував како мало

Прочитај повеќе

Кај мама се јаде. И кога уста не ти се отвара, како мене денес, кај мама се јаде – Калина Коси

Душа Кај мама се јаде. И кога уста не ти се отвара, како мене денес, кај мама се јаде. Од

Прочитај повеќе

Се отуѓивме. Преку недела излези со петлите, врати се на зајдисонце. За викенд не знаеш што попрво да направиш!

Се отуѓивме. Преку недела излези со петлите, врати се на зајдисонце. За викенд не знаеш што попрво да направиш. Не

Прочитај повеќе

Садет конечно ја пронајде Јасмина

Ѝ помогнал на една од патничките во автобусот, ја извлекол од него, па ја барал потоа по болниците молејќи се

Прочитај повеќе

Значи блазе си им на функционериве на власт со такви роднини! Се способни синови, снаи, баџанаци, жени, ќерки…

Значи блазе си им на функционериве на власт со такви роднини! Се способни синови, снаи, баџанаци, жени, ќерки… Жена му

Прочитај повеќе

“А зошто да не фрламе? Зошто земаат плата вработените? Нека чистат…”

Шокирана од глетката кон ѓубрето расфрлано под прозорците во студентскиов дом, триста прашања ми се свртеа во главата: Прават ли

Прочитај повеќе