Срцето на Емилија зачука, го означи почетокот на една нова хумана историја!

Пред два дена одекна веста за успешната прва трансплатација на срце од починат донор. И имаше помешани чувства, од неверување

Прочитај повеќе

„Читателите прашуваат, авторите одговараат“ со Наталија Наумовска

После Марија Прличкова и Јасмина Димитрова, учеснички во рубриката „Читателите прашуваат, авторите одговараат“, направена во Фејсбук групата Размена на книги и книжевни

Прочитај повеќе

Ми се оди во самоизолација некаде далеку, па да се изурлам како човек! Ова овде више не се трпи…

Втор месец во карантин, но не ми смета. Единствено што ми сметаат се секојдневните вести кои благоречено не’ отруја, но

Прочитај повеќе

Два месеци карантин, два месеци нови искуства помеѓу четири ѕида…

Два месеци карантин, и уште толку нови искуства во дупло повеќе ѕида! Звучи како невозможна мисија, нели? Првиот месец научив

Прочитај повеќе

Приказната за една верверичка која има кревет за спиење направен специјално за неа!

Колку е слатко да гледате како верверичката си користи мал мек човечки кревет? Па, преслатко е! Шерон Кутлер, фотограф, ги

Прочитај повеќе

Си сретнал ли жена која те голта целиот? Која е причината за тишината околу тебе, дури и да се наоѓаш во најголемата гужва?

Си сретнал ли жена која те голта целиот? Која е причината за тишината околу тебе, дури и да се наоѓаш

Прочитај повеќе

Има едни луѓе – прибежишта. Секогаш кога ти е тешко, помислуваш на нив – Драган Таневски

Има едни луѓе – прибежишта. Секогаш кога ти е тешко, помислуваш на нив. Си приметил како секогаш имаат време за

Прочитај повеќе