,,Иди иди несанице” – Татјана Алексиќ

Фото: Мики Трајковски-Манца Епидемија на инсомнија Ненаспани, поспани, успорено се проsеваме додека апатично се обидуваме темните ,,перничиња” под очите да ги

Прочитај повеќе

Во „Медена земја“ ние сме злобниците! Повторно го потврдивте тоа, кршејќи го видиковецот на Водно!

Еуфоријата за „Медена земја“ секојдневно расте и се зголемува. Луѓе лудуваат по филмот, споделуваат хаштази, реплики, постови, чекинзи, хаос, пич,

Прочитај повеќе

39 евра за КрВ за колку лица, за колку дена и за кој период е цената?

“39 евра за КрВ за колку лица, за колку дена и за кој период е цената? Веројатно за четворочлено семејство

Прочитај повеќе

Како станав гласот на животните, додека другите се обидуваа да ме занемат?

Секако ова е крајно метафорично. Никој не се обиде буквално да ме занеми или пак добивав било какви закани, но

Прочитај повеќе

Сиромаштија дечко…ладно, ама мора од нешто да се живее

Стварно беше sивра таа зима. Не сум ја видел старицата од кога дојде живот…којзнае што прави? Posted by Sašo Piževski

Прочитај повеќе

Има ли крај на ова човечко ЗЛО? Овој пат храна полна со шајки! (ВОЗНЕМИРУВАЧКО ФОТО)

На куче во храната му ставиле шајки. Сликата од кучето е крајно вознемирувачка што можете да замислите како му било

Прочитај повеќе

Тој што не личи на оние од насловните душичке, туку личи сам на себе, тој знае како, нему душата му сјае

Тој што не е најубав… Тој што не личи на оние од насловните душичке, туку личи сам на себе, тој

Прочитај повеќе

„Пуши, пуши, пушиме, гајле си немаме…“ мхм, а што е со нас непушачите, што е со децата?

Имаше една песна од Владо Јаневски со тогашната група „Ластовица“ насловена како „Пушење“, и овие денови некако како да е

Прочитај повеќе

Татко е оној што не живее за себе туку за тебе – Драган Таневски

Татко е… Татко е оној што не живее за себе туку за тебе. Татко е оној што ти менува пелени

Прочитај повеќе