Малку познат факт: Кој е најстар тука?

Истражувањата покажуваат дека октоподите датираат порано од диносаурусите!!!

ЗАБЕЛЕШКА:

Ваљда истажувале некој некадарни антрополози, историчари, и-шо-ти-ја-знам-лози. Сите добро знаеме како иде еволуциски: Прво амеба, па Антички Македонци, какви октоподи, какви куровмиленчесауриси!!!

Посетено 709 пати