Сето ова е последица на немањето индивидуална одговорност на чинителите на ова општество, нешто што ни се провлекува историски

Не сум воопшто изненаден од ова што ни се случува во општеството, дури искрен да бидам во еден момент помислив

Прочитај повеќе

Интервју за Фокус со Гоце Трајковски, режисер: Мислев дека филмот за Анче ќе е едноставен!

Младиот студент по режија, Гоце Трајковски-Тарантино иако се уште официјално не ја добил факултетската диплома, тој веќе зад себе има

Прочитај повеќе

„Читателите прашуваат, авторите одговараат“ со Наталија Наумовска

После Марија Прличкова и Јасмина Димитрова, учеснички во рубриката „Читателите прашуваат, авторите одговараат“, направена во Фејсбук групата Размена на книги и книжевни

Прочитај повеќе

Приказната за една верверичка која има кревет за спиење направен специјално за неа!

Колку е слатко да гледате како верверичката си користи мал мек човечки кревет? Па, преслатко е! Шерон Кутлер, фотограф, ги

Прочитај повеќе

Си сретнал ли жена која те голта целиот? Која е причината за тишината околу тебе, дури и да се наоѓаш во најголемата гужва?

Си сретнал ли жена која те голта целиот? Која е причината за тишината околу тебе, дури и да се наоѓаш

Прочитај повеќе

„Читателите прашуваат, авторите одговараат“ со Јасмина Димитрова

Оваа недела, во соработка со групата „Размена на книги и книжевни муабети“, ви го пренесуваме „интервјуто“ создадено од прашањата на

Прочитај повеќе