Понекогаш треба да започнеме нова тетратка, но и да ја зачуваме старата – Калина Коси

Животни приказни Деновиве во животот поминав една од најтешките раскрсници и донесов една од најтешките одлуки. Се чувствував како мало

Прочитај повеќе

Кога веќе постои смер за келнери во Угостителското училиште, зошто никој не ги учи на основните манири за оваа професија?

Бевме на доцен ручек и првпат во Скопје услугата беше беспрекорна. Виното го налеваа без да го допрат работ од

Прочитај повеќе

По административните ходници почнува сезоната “Ај, уште малку”..

Се распушти Собранието, на здравје избори во април . Од утре по административните ходници почнува сезоната “Ај, уште малку”.. Искуствено, најгласни

Прочитај повеќе

Вљубување – вечно вдахновение

Вљубувањето не е глупост, напротив, тоа е привилегија на интелигентните, духовните, емотивните… После вљубувањето го проверуваме тестот за љубовта, дали

Прочитај повеќе

Сами сме си криви, Додека се акавме по ЗЗ-Топ, МНТ, Аксерај, Мондријани, Чаршија, итн..

Сами сме си криви, Додека се акавме по ЗЗ-Топ, МНТ, Аксерај, Мондријани, Чаршија, итн.. додека расневме на Дорси, Хендрикси, Боуви,

Прочитај повеќе

Фабрикувани крофни или природен мед – Татјана Алексиќ

Американска(та) фабрика допрва ќе фабрикува сценарија, филмови, вируси, анти-вируси, светски заговори, метежи, елементарни непогоди, касетни бомби и слични ,,перформанси”, а

Прочитај повеќе