Игор Џамбазов се прости од Неда Арнериќ на свој начин: Неда моја драга… (ВИДЕО)

– Извадок од книгата „Облечен човек“ од Игор Џамбазов Година 2010. За мене многу стресна и полна со искушенија. Таа

Прочитај повеќе

Ако газда Миле и Ула беа заедно во “Преспав”, тоа сигурно ќе изгледаше вака… (ВИДЕО)

Пред точно две години, Игор ја промовираше засега последната книга „Улица Диши длабоко“ каде објави голем број на песни кои

Прочитај повеќе

Игор Џамбазов: “Шарениот шал” песна за Тања, една од моите најголеми љубови

Пред точно две години Игор Џамбазов ја издаде својата последна книга „Улица Диши Длабоко“, каде се спомнува и фамозната песна

Прочитај повеќе

Лошите работи во животот се прават со причина, а добрите… – Игор Џамбазов

– Цитат од „Прирачник за анти-антиалкохоличари“ Лошите работи во животот се прават со причина. Добрите работи се прават онака. Без

Прочитај повеќе

Бурекот треба да има свој државен празник – Игор Џамбазов

Извадок од „Прирачник за Анти-антиалкохоличари“ Бурекот и алкохолот се стратешки партнери. Постојат луѓе кои сабајлечки одат на бурек за да

Прочитај повеќе

Си замина Петре, момчето од Којник пред точно 24 години….

– Извадок од книгата „Облечен човек“ на Игор Џамбазов Некаде на крајот на летото 95­то, дедо ми Петре легна на

Прочитај повеќе

Толку малечок, а сепак спасив со мојот глас дури три животи – Игор Џамбазов

Петнаесеттиот ден од јули. Сум бил бабачко бебе. Радост голема. После само неколку денови мајка ми и јас сме си

Прочитај повеќе

Влатче Илиевски и мојата „Есен“… Каква комбинација беше тоа… – Игор Џамбазов

– Извадок од книгата улица „Диши Длабоко“ Есен, креветот ни е тесен, секој ден до еден се протегаме. Надвор, личи

Прочитај повеќе

На вчерашен ден е роден Ѓорчев, Бранко Ѓорчев… – Игор Џамбазов

– Извадок од книгата „Облечен човек“ Бране беше закон. Бране ако не беше, требаше со закон да го воведеме. Со указ.

Прочитај повеќе