ПРВАТА ВЕЛОСИПЕДСКА ПАТЕКА НА СОЛАРНА ЕНЕРГИЈА

Холандија е првата држава која изгради соларен пат за јавна употреба Првата соларна велосипедска патека наскоро ќе биде пуштена во

Прочитај повеќе

Дали новиот iPhone 6 навистина се витка толку лесно?

Новиот iPhone 6 лесно може да го смени својот изглед доколку го носите во џеб. [youtube height=”HEIGHT” width=”500″]https://www.youtube.com/watch?v=znK652H6yQM[/youtube]

Прочитај повеќе

Грамофоните и Thorens ® во Македонија

Еден од најпознатите пронајдоци создадени од човекот којшто се користи за генерирање на звук е грамофонот. Кај овој изум луѓето

Прочитај повеќе

iPhone 5s Supremo со ликот на Путин

  Пред неколку години, италијанскиот јувелир, Elia Giacometti, привлече доста внимание кога го претстави својот позлатен  iPhone на саемот Millionaire

Прочитај повеќе

Флопи диск од 1985. со дигитален “artworks” на Енди Ворхол

Andy Warhol’s digital artworks found on floppy disks from 1985! Во 80-тите, водечката фигура во поп арт движењето Анди Ворхол

Прочитај повеќе

Откриј Ја Музиката Со “Roksan” и “Monitor Audio”

[fblike]Tимот од Алфа Аудио реши да издвои три компоненти од нашиот богат асортиман на HI-FI опрема и да создаде комплетен

Прочитај повеќе

Гемиус е избран за официјален мерач на интернет сообраќајот во Белгија и Луксембург

Гемиус стана официјалниот мерач и истражувач на интернет публиката во Белгија и Луксембург. Белгија, која што има интернет пенетрација од 75%,

Прочитај повеќе