Гемиус е избран за официјален мерач на интернет сообраќајот во Белгија и Луксембург

gemiusГемиус стана официјалниот мерач и истражувач на интернет публиката во Белгија и Луксембург. Белгија, која што има интернет пенетрација од 75%, и Луксембург каде преку 80% од населението користи интернет на дневна база, сега се официјално 35-та и 36-та земја каде што Гемиус ги спроведува своите истражувања на интернет публиката (gemiusAudience). Соработката почна од 1-ви Април и ќе се спроведува во наредните две години, со можност за продолжување. Centre d’Information sur les Médias (CIM), и мешовитиот индустриски комитет на Белгија, го избраа новиот истражувачки партнер без тендерски процес.

Стеф Петерс, Претседател на CIM изјави:

  • “Го поздравуваме нашето ново партнерство со посветени интернет експерти како Гемиус. Со задоволство гледаме на следниот период за соработка и изнаоѓање на прагматични истражувачки решенија во брзиот развој на интернетот.”
  • “CIM одлучија да ги користат нашите услуги поради тоа што имаме добар имиџ и уживаме голема доверба од другите Европски индустриски комитети. Тие ги препознаа нашите конкурентски предности и фактот дека доставуваме решенија по мерка на клиентот, кои можат да се приспособат на специфичните локални потреби на самиот клиент. Понатаму, нашиот бренд е гаранцијата за добра и успешна методологија и инфраструктура.” – вели Пиотр Ејдис, претседател на Гемиус.

Белгискиот CIM, е формиран во 1971 и е активен во сите медиумски полиња на локалниот пазар: телевизија, радио, печатени медиуми, билборди, филмови и интернет. Како непрофитна организација, ги објавува сите релевантни податоци од интерес на медиумите во Белгија. Во неа членуваат сите поголеми двигатели на пазарот, главно огласувачи, маркетинг агенции, медиумски центри и медиуми.

Гемиус спроведува интернационални интернет истражувања со кои што го истражува бројот и демографскиот профил на интернет корисниците и начинот на кој тие го користат интернетот, аудио и видео содржините и мобилните апликации. Истражувањата се вршат со помош на хибридната методологија на Гемиус, која е во согласност со ICC/ESOMAR интернационалниот кодекс на однесување.

Посетено 185 пати

GogoAnime | Watch Anime Online - Gogo Anime Real. GogoAnime.be - The best website to watch anime for free thousands of anime episodes. Watch anime online in English at GoGoAnime. Subbed, Dubbed, No ADs.

gogoanimeio BANANA FISH

anime gogo GoGoAnime Tokyo Ghoul

watch anime GoGoAnime Komi Can’t Communicate

gogo anime tv TSUKIMICHI -Moonlit Fantasy-

My Hero Academia Season 4 Episode 16