Флопи диск од 1985. со дигитален “artworks” на Енди Ворхол

Andy Warhol-750x400Andy Warhol’s digital artworks found on floppy disks from 1985!

Во 80-тите, водечката фигура во поп арт движењето Анди Ворхол креираше сет на слики користејќи “Commodore Amiga” компјутер. Артворкот беше потребен како дел за да се потхрани ивентот на новата машина. Но со тек на времето Амига излезе од мода како и дигиталниот артворк на Ворхол. Погледнете го видеото од тој перформанс:

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]https://www.youtube.com/watch?v=3oqUd8utr14[/youtube]

 

Andy Warhol

Andy Warhol

Andy Warhol and Debbie

Amiga

Посетено 407 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!

online anime. AnimeHeaven is the best animes online website, where you can watch anime online completely free. No download, no surveys and only instant premium streaming of animes.

AnimeHeaven To Your Eternity Episode 12

AnimeHeaven Hunter x Hunter (2011) (Dub) Episode 140

free anime Horimiya

AnimeHeaven The Misfit of Demon King Academy: History’s Strongest Demon King Reincarnates and Goes to School with His Descendants (Dub) Episode 8

Death Note