Људмил Видически

  Убав е Охрид предзори… Кратко еспресо,една голтка на брзинка Па кратко уш едно Гледам војзеро,не венѕеро ко шо љубит

Прочитај повеќе

Ева Кајчевска Миленковиќ

Ева Кајчевска Миленковиќ Денот ми почнува со задолжително труско кафе (приготвено од мојот сакан сопруг Нино). Додека го пијам кафето

Прочитај повеќе

ИСАИЛО ИЛИЕВСКИ

[fblike] Моето прво кафе е рано наутро. По отварање очи, следува краток туш, т.е  утринска хигиена, а  во меѓувреме ѓезвето

Прочитај повеќе

СТЕФКА ЕЛЗЕСЕР

[fblike] Последниве години, кафето не ми е првата работа што ми се случува наутро. Прво теретана(у вакви тмурни денови ми

Прочитај повеќе

ТЕА ПУПКОВА

[fblike]Мојот ден почнува со утрински ритуали, првото кафе си го пијам на тераса и така ми е најслатко. Потоа може

Прочитај повеќе

АЛЕКСАНДАР ИЛИЈЕВСКИ

  Станувањето наутро за мене е права голгота. Ако треба да станам во 10, го навивам алармот во 9, така

Прочитај повеќе

НЕВЕНКА ТИКВЕШАНСКА

Кафе пијам само еднаш, наутро…250мл. ладно нескафе со малку млеко, таа е мојата единствена дневна доза. Тие утрински моменти ми се

Прочитај повеќе

ИЛИНА ГАРЕВСКА

Наутро тешко станувам, првото кафе (Nescafѐ – горко, 3 лажички кафе, без млеко) го пијам дома со цигара, а на

Прочитај повеќе

ВЛАДИМИР ДАНАИЛОВ

Пиењето кафе и уживањето во него ( и утринско, и дневно и попладневно ) претставува за мене многу поважна работа

Прочитај повеќе