ИНТЕРВЈУ: Васко Лонѕа Матевски „Животот ти дава друга шанса – се вика утре“

Васко Лонѕа Матевски – претставник на урбаната култура на некогашно Скопје, на градот кој, како што вели самиот, во минатото

Прочитај повеќе

МАРИЈА СПИРЕСКА ПАНИАН

Ако можам да одберам, секое утро би го започнала со моето омилено irish capuccino во пријатно друштво. Пиењето кафе е

Прочитај повеќе

МАГДАЛЕНА ХАМБОВА

Првото и најубаво утринско кафе го пијам со колегите од проектниот тим на Скопски саем. Позади нас е еден успешен

Прочитај повеќе

Оливера Јосифовска

Оливера Јосифовска   Добро утро Македонијо!!! Мојот ден секогаш започнува во различно време, но секогаш со моето капучино и многу

Прочитај повеќе

ФИКРЕТ РАДОНЧИЌ

Утринско кафе многу ретко пијам дома. Мојот ритуал на пиење кафе(а ги пијам претерано многу) е продолжено еспресо во голема

Прочитај повеќе

Сања Ристиќ, Девојката Без Шминка

Размислував како да те најавам бидејќи немаш професија поврзана директно со  јавниот свет за да почнам со тоа па дојдов

Прочитај повеќе

Ивана Настески

Едноставно уживам во кафето, го сакам неговиот мирис, вкус, топлината и аромата што ја дава. Моето утринско кафе го започнувам

Прочитај повеќе

АНГЕЛ СИТНОВСКИ

Како прво никогаш не пијам кафе. Станувам и вежбам јога, редовните асани за овие три месеци и на секој три

Прочитај повеќе