Два месеци карантин, два месеци нови искуства помеѓу четири ѕида…

Два месеци карантин, и уште толку нови искуства во дупло повеќе ѕида! Звучи како невозможна мисија, нели? Првиот месец научив

Прочитај повеќе

Има едни луѓе – прибежишта. Секогаш кога ти е тешко, помислуваш на нив – Драган Таневски

Има едни луѓе – прибежишта. Секогаш кога ти е тешко, помислуваш на нив. Си приметил како секогаш имаат време за

Прочитај повеќе

Доколку се прашувате дали СТЕ депресивни, а веројатно НЕ СТЕ, можеби тука ќе го најдете одговорот.

Депресивните луѓе, никогаш нема да дојдат кај вас и нема да ви кажат дека се депресивни и никогаш нема да

Прочитај повеќе

„Читателите прашуваат, авторите одговараат“ со Марија Прличкова

Читателите два пати неделно во групата Размена на книги и книжевни муабети имаат можност да ги прашаат авторите, а овие

Прочитај повеќе

Честит нека е Денот на македонскиот јазик! Сакајте го, ценете го. Да не треба да го изгубиме, за да почнеме да сфаќаме што сме изгубиле…

Македонскиот е убав јазик, ама ние го грдиме на 101 начин… му додаваме интернационализми, србизми, турцизми, а за сметка на

Прочитај повеќе

Човек кој е заљубен не создава болка, туку напротив… тој трпи болка

– Извадок од „Моето име е Марла“ „Понекогаш жените свесно или несвесно влегуваат во врски кои уште пред да станат

Прочитај повеќе

Понекогаш му завидувам на моево срце што толку лесно простува, а му се лутам на мојот мозок што толку тешко некои работи ги заборава

Понекогаш му завидувам на моево срце што толку лесно простува, а му се лутам на мојот мозок што толку тешко

Прочитај повеќе