Нина Костовска за животот, жените и различностите: Не го гледајте општеството искривено и со предрасуди, туку со љубов

Тетовчанката Нина Костовска со својата различност успеа да да се избори за свое место во опшеството. Мила, насмеана, расположена, среќна

Прочитај повеќе

Атиџе за жената, бракот и љубовта: Не сакам да се мажам, не знам каков ќе ми се погоди

Хероината на  „Медена земја“, Атиџе Муратова по Холивуд се врати на секојдневниот живот во селото Дорфулија. Сега се подготвува за

Прочитај повеќе

Игор Џамбазов за „8 Март“: Жени, не дозволувајте да бидете само обична бројка во Влада и Парламент

„Слободна, модерна, независна, глава на семејството, оти мажите одамна не се тоа. И се разбира убава. И однадвор и одвнатре“,

Прочитај повеќе

Синоличка Трпкова: Таа во студиото што гостувала кај Чом со Румена што рекла дека не е феминистка – сум јас.

фото: принтскрин телма Таа во студиото што гостувала кај Чом со Румена што рекла дека не е феминистка – сум

Прочитај повеќе

Јелена Јованова: Размислувам како поинаку да ги воспитуваме не само девојчињата туку и момчињата! Не од утре, од сега!

Неодамна со колешка од Индија зборевме за тоа како сеуште кога женско дете ќе се роди во Индија настапува тишина,

Прочитај повеќе

Јелена Јованова: Размислувам како поинаку да ги воспитуваме не само девојчињата туку и момчињата! Не од утре, од сега!

Неодамна со колешка од Индија зборевме за тоа како сеуште кога женско дете ќе се роди во Индија настапува тишина,

Прочитај повеќе

Ду-ју хев а тајм фор риал Скопје традишинл брекфст, ајм тхе менаџер. Ме буљи десет секунди…и вика ЈЕС

Кога бев признат скопски хотел менаџер, секое сабајле рутина ми беше да ја проверувам “шведската маса”. Прво ги кревав пржените

Прочитај повеќе