Разликата меѓу рајот и пеколот

Стигнал човек во рајот. Гледа, таму сите луѓе одат радосни, среќни, отворени, добронамерни. А наоколу сѐ како во обичниот живот. Поодел, прошетал, му се допаднало. И му вели на архангелот: – А можно ли е да погледнам како е во пеколот? Само еден поглед. !

– Добро, да појдеме, ќе ти покажам. Дошле тие во пеколот. Човекот гледа, а таму на прв поглед било исто како во рајот: истиот обичен живот, само луѓето сите зли, навредени, очигледно дека им е лошо тука. Го прашал архангелот: -Тука сѐ е потполно исто како во рајот! Зошто тие се сеедно незадоволни? – Затоа што мислат дека е во рајот подобро.

Секогаш радувајте се, за сѐ благодарете! И…не завидувајте!

Посетено 456 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!

Rent-a-Girlfriend (https://funimationfree.com/m/4B2l) Episode 12 at website https://funimationfree.com dragon ball z kai funimation

Hiyokoi Episode Full at AnimeFreak animefreaks official website