Едни убави бакшиши

[fblike] 1. Девојка ми нарачува чаша вода – и’ давам а она ми остава 50ден -девојко, беспари е водата, од

Прочитај повеќе

Ве-Це казанче со поглед на море

[fblike] „А бе Баци искачај од вода забрането е пливање во Вардар“ – ми се дере еден џандар „Како прво

Прочитај повеќе

Скопско и точен Даб

[fblike] вчера, во една позната вила за свадби другар ми прашува какво пиво има Келнерот му вика скопско и точен

Прочитај повеќе

Знам да имам смотани денови ама вчера…

    3нам да имам смотани денови ама вчера….  Седев во Барбакан на шанк со еден пријател и после отидов

Прочитај повеќе

Невидливата црвена кола

  Си купив црвена кола со фабричка грешка, нешто утнале со бојата па беше невидлива?! Добро е што платив со

Прочитај повеќе

Фраери низ Дебар Маало

[fblike] Се фалат дека го знаат секое ќоше, во било која кафана секогаш се наоѓа маса за нив, келнерите им

Прочитај повеќе

Невидена тапа сум за муабет правење

[fblike] Конечно доаѓа, седнува до мене на шанк: -Извини што каснам -нема гајле, него добра си?…нешто бледа ми изгледаш -сум-

Прочитај повеќе

А бе дечки што не идете во политичари кога за ништо не ве бива

во месарница кај мене работат двајца млади дечки Нарачувам печеница, едниот зема да ја сече и го прашува другиот -на

Прочитај повеќе