Едни убави бакшиши

balet panker-naslovna_majkatiitatkoti[fblike]

1.
Девојка ми нарачува чаша вода – и’ давам
а она ми остава 50ден
-девојко, беспари е водата, од чешма е
-3нам, ова е бакшиш
-бакшиш за чаша вода?
-да – се сврте и ја снема…а баш беше убава
2.
Ме вика една од горе
Се качувам, ми тутка пари во рака
-што е ова? – се чудам
-бакшиш
-па дај му ги на тој што те послужил
-не, ова е за вас…3атоа што постоите
-??????

595x90

Посетено 1.031 пати