Да имаше соживот

makedonija albanija-naslovna_majkatiitatkoti

[fblike]
да имаше соживот фудбалот ќе се играше во Скопје
пред полни трибини, ќе имаше фешта во градов
Околу стадион ќе имаше милион штандови
со мак и алб храна, со дресови и знамиња
навивачите коректно ќе си навиваа, македонците за Мк,
гостинските албанци за АЛБ
а македонските албанци ќе го поздравуваа секој добар потег на двата тима и ќе се радуваа кој и да победи
Наместо тоа се играше во Струмица
поради страв од нереди, тепачки
3ошто би се тепале ако има соживот, нели пукаме од радости
што имаме соживот?
Наместо да ни ја тупаат главата со изитени фрази требаше да ги пратат своите партиски војници
на стадион со молба/наредба фер и коректно да навиваат,
да идат после тоа со „спротивните“ на пијачка
а не да се кријат во своите кафани во своите „чисти“ маала и го пцујат другиот тим
А во нашиот тим имаше и македонци и албанци и торбеши,
видов и еден марсовец……
3начи се може заедно ако се сака

595x90

Посетено 2.484 пати