Порано мислев дека на Бит Пазар се продава само…

Кога почнав да слушам рап мислев дека Бит Пазар е пазар за битови. Кога оно и петарди да ти продавале

Прочитај повеќе

Живееш у мал град. Зимаш 250 евра плата. Пцуваш мајки на се шо мрда пошто не ја бива…

Живееш у мал град. Зимаш 250 евра плата. Пцуваш мајки на се шо мрда пошто не ја бива, нема се

Прочитај повеќе

Простаците создадоа просјаци!

Добро утро (некогаш) љубовно и сплотено Скопље. Ти, најубав на овој свет, град(у) на солидарноста! [fblike] Денес. Овде…. Простаците создадоа

Прочитај повеќе

Сабота вечер. Излезена со другарките у Сокаче…

Сабота вечер. Излезена со другарките у Сокаче. Единственото место у градов каде што луѓето знаат да уживаат. Луѓе кои имаат

Прочитај повеќе

Знам ја дека од спомени не се живее, а од споменици па уште помалку

Да бидам искрен еден од разлозите зашто не ми се свиѓа Скопје 2014 е следниов: Лето, вторник, 10 ипол навечер,

Прочитај повеќе

ДАЛИ ВИ ПРЕЧАТ ПРОВИНЦИЈАЛЦИТЕ: Скопјани си го покажаа своето вистинско лице (ВИДЕО/АНКЕТА)

Да бидеме искрени, не бевме изненадени од одговорите… Веруваме дека една од „најболните“ точки на жителите на градот Скопје се таканаречените провинцијалци што живеат

Прочитај повеќе

Скопје е град на нервозни жители

Скопје е град на нервозни жители, го нема оној мир и релаксираност од порано. Којзнае кој е крив за тоа…Ние

Прочитај повеќе

Живееш у мал град. Зимаш 250 евра плата. Пцуваш мајки на се шо мрда пошто не ја бива…

Живееш у мал град. Зимаш 250 евра плата. Пцуваш мајки на се шо мрда пошто не ја бива, нема се

Прочитај повеќе