“Знаеш дека се секирам”

Има една склоност кај македонските мајки и жени, што ја сметам за несоодветна и не знам дали е од поново

Прочитај повеќе

Бројот Еден и науката за среќата

Бројот Еден и науката за среќата Една учителка по англиски, учејќи ги своите мали ученичиња да бројат, ги прашала кој

Прочитај повеќе

Две Мушички Страсно Водат Љубов (Видео)

[fblike] Во природата има некои скриени дејанија за кои не сме свесни, па дури и да ни се одвиваат пред

Прочитај повеќе

Полната Месечина На Ема и Сеси

[fblike]   Месечината директно влијае на човечкиот ум. (како и на женскиот циклус), од таму изразите како lunatic, или ментално

Прочитај повеќе

Кај него бил ‘рсот

[fblike]Не те гледаат како можна заработка, туку како човек… Бели цреши што светат како килибар (50ден.), миризливи праски сочни како

Прочитај повеќе

Подобро убиј ме, но не оставај ме

[fblike] Во книгава на мудрости пишува: „Ако некој рече дека сака нешто или некого повеќе од својата сопствена душа (или

Прочитај повеќе

Смоквата Карши “Боеми”

[fblike] Чрчорењето меѓу гранките ме измами после дождот малку низ маало. Секогаш кога поминувам карши Боеми, се шири некој слаткаст

Прочитај повеќе

Останува Прашањето: КОИ Вредности

Недела, сончев ден во кој ја нема работната тревога. Недела, сончев ден во кој ја нема работната тревога.Податлив за да

Прочитај повеќе