Останува Прашањето: КОИ Вредности

Недела, сончев ден во кој ја нема работната тревога.
soncev den sesi_majkatiitatkoti
Недела, сончев ден во кој ја нема работната тревога.Податлив за да се прашаме: кои се човечките вредности што на нашиот живот му даваат вкус? Или обратно, без кои вредности не би вредело да се живее? За денешната ситуација, еден човек кој сака да нЕ излечи и сесрдно размислува околу тоа КАКО, вели:
„Нашата ера е ера на врвен индивидуализам и потрага по подобар живот, ограничена единствено со барањето за толеранција.(Поврзана со самбендисаноста и бескрупулозниот индивидуализам, толеранцијата може да се изрази себе си единствено како рамнодушност)“(…) –  З.Бауман
Така што останува прашањето: КОИ вредности
Пријатен неделен ручек ви пожелувам, пријатели мои, зачинет со размисла за вредностите!
Посетено 520 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!