Подобро убиј ме, но не оставај ме

knigata na mudrosta_majkatiitatkoti[fblike]
Во книгава на мудрости пишува: „Ако некој рече дека сака нешто или некого повеќе од својата сопствена душа (или Бог), знај дека ќе го изгуби тоа, сигурно е дека ќе го изгуби, зашто душата (Бог) е над сЕ.Оној што го обожува трајното (вечното) како љубов, неговата љубов е неицрпна!“
Се сетив на еден пријател кој ми раскажуваше како со неговата сакана си ја пееле „подобро убиј ме убиј ме, но не оставај ме“ – нивна химна. Веќе две години не се заедно. Се сетив и на еден човек кој и после мноогу години сакаше да И удоволи на својата жена, ја ставаше над сЕ, и еве…и покрај трите деца, не се веќе заедно. Дали вселената сака да си ја воочиме грешката и да престанеме да се вљубуваме во конечни нешта???

595x90

Посетено 1.844 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!