Ќе те зезнам овој пат сестро златна, па мајка јана да е

Ми се јавува една „пријателка“ што обично ме бара само кога нешто ѝ треба. Епа реков ќе те зезнам овој

Прочитај повеќе

Покрај тебе

Покрај тебе знам дека не ќе имам страв од стареење ниту пак смртта ќе ми биде на ум низ денот

Прочитај повеќе

„Ама не се плаши девојче, не каса, мирно е.“ И? Треба да ви верувам?

Пишував неколку пати за потребата од шинтерска служба во градов која ќе ги вакцинира, негува, вдомува и згрижува бездомните кучиња

Прочитај повеќе

Докторот

– Докторе, тука ли сте? Ми треба помош. Докторе, одговорете на поракава ако сте до компјутер, исклучен ви е телефонот.

Прочитај повеќе

Последен ред

Театрите, операта и кината сериозно треба да подразмислат да ги прилагодат цените на нашиот животен стандард! Едно фамилијарно одење во

Прочитај повеќе

Велат дека и Господ пред љубовта молчи

[fblike] Велат дека и Господ пред љубовта молчи оти нема сила поголема од неа ниту засек поболен од сечилото нејзино

Прочитај повеќе

Згазнавте на ДАСКИТЕ КОИ СРАМ ЗНАЧАТ!

Глумците од МНТ ја откажале претставата „Ничија земја“ во знак на протест за притворот на нивен колега. Не однапред, не

Прочитај повеќе

Кога штрајкуваш со глад

Кога си навикнат да јадеш само срнечки грбови, кавијари, стекови од коњи и бизони, а ти даваат да јадеш парче

Прочитај повеќе

Чорапчиња – Калина Коси

[fblike] На семафор, на дождов. Тропа ли тропа на прозор. Жена, мајка, сестра, кој знае. „Дај ми за детево некој

Прочитај повеќе

Татко е…

Извадок од Колекционер 5 (во подготовка) Татко е оној што не живее за себе туку за тебе. Татко е оној

Прочитај повеќе