Отец Пимен: Сложни калуѓери и во петок мрсат…

И така. Сложни калуѓери и во петок мрсат, сложни пратеници и во понеделник патни трошоци зголемуваат. Posted by Otec Pimen

Прочитај повеќе

Малиот принц порасна, отиде во Италија, ја сретна Памела и и ја подари розата

И така додека ние се замаравме со разни глупости, малиот принц порасна, отиде во Италија, ја сретна Памела и и

Прочитај повеќе

Отец Пимен: Беше тоа убав весник. Сум го читал со радост. Штета што дојдовме до тоа ‘беше’.

Беше еден од првите весници кои ја започнаа хајката против монаштвото. Нè обвинуваа за сè и сешто. Дневник пишуваше и

Прочитај повеќе

Политичари, не ни давајте леб и игри туку перспектива!

Новост ли е ако кажам дека Христос е долготрпелив и многумилостив? Не верувам. Сте го сретнале тоа негде низ книги

Прочитај повеќе