Зад сцената на „Брачна игра“ (Видео)

Тие што досега имаа можност да ја погледнат претставата „Брачна игра” беа сведоци на еден брилијантен проект од секој аспект: докажани актерски имиња на сцена (Весна Петрушевска и Игор Џамбазов), режисерско деби на Тони Михајловски, сценографија која го прави „филмот” комплетен (Илина Ангеловска) и костимографија која ги оживува ликовите и нивниот визуелен идентитет, а која ја креираше докажаната Елена Лука.
Во текот на целиот процес на подготовка, од првичната идеја па се до премиерата, Fashionel имаше можност да се дружи со екипата што стои зад „Брачна игра” и да го следи развојот на претставата во секој сегмент.
Во видеото ќе ја доживеете претставата од еден поинаков аспект. Како Михајловски го менаџираше целиот проект, како Џек и Џилијан се опишуваат меѓусебно и како изгледа целиот процес на изработка на костимографијата.
Уживање за сите сетила!

Текстот е преземен од
fashionel-logo MALOborder 1-transfer-ABC-za-banner

Посетено 3.829 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!