Мъжете знаят защо

mazite znaat zosto-naslovna_majkatiitatkoti[fblike]
Еми обаче, след изванредно, веома врло љубавно окончаните меџу сусецки срешти с’с браштата ни, от државнио врх спешно бех испратен км кмета в БаЊско…. да залијеме!
Запитва ме Илијан, заштото бе Ацика при вас една држава, два народи? Червени и сини, патриотически и предавнически, вемеровски и седесовски? Елајте при нас, обратно ште е, две држави един народ.
Колку пасапорти ште ви трјабват, ајде приказвај?
Брат, му викам ја. Дај не заебаај, шо ќе дрвиме коа може да се скамениме…. со Каменитса.
Прав си, мрснитси се т’ва политикантите, казва ми Илијан, сложни сме.
Ете му викам братуле, глеаш? Викни го и Аспарух, после неколку грч ладни, за љубов ќе сме гладни. Ама не ти и ја, да не ме сконташ погрешно. За со мачињата ти кажуем братуле, за со ниф.
Не е све така црно бело, само сликата! 
И така… еве не со паролата иза мене, да нас не чују жене!

595x90

 

Посетено 624 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!