Молотова балада за Дедо Мраз

Стихотворби за Дедомразијата…2013/2014 edition
dedo-mraz-kiril-pocetna_majkatiitatkoti
Ти си старо пукало од Лапонија
и праеш превари од Бразил до Јапонија.
Лажеш деца со вреќа и со санка,
а не си знаеш парите шо спијат у банка.
Шо ХОХОХО бе, да ти ебам брадата гадна
да ти навиват саат, на рака ладна.
Нешто демек реклами за Кока Кола,
а не знаеш да поделеш слама на два вола.
Пијандуро стара, да ти умрат елените
ко ќе си хендиќепиран, да нема кој да ти смене пелените.
Ајдучетино селска, улаваш низ оџаци
осеќам дека ќе те праќат на рентген зраци.
Па сеа сите сакат, да се сликат со тебе
ај шо поскоро да те замотат у ќебе.
Да ти се покакам врз образите шопски
од сабајле си на кило врат, и седумнаесе скопски.
Нели те е срам, свињо црвено-бела
нареднио божик, да го славеш у капела.
Благица Бадник Сенсеј – протестант, безделник со реноме
Посетено 716 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!