60 запрепастувачки фотографии од жени што протестираат низ светот


Никогаш не ја потценувајте моќта на една жена – или на 100

[fblike]
Во чест на Меѓународниот Ден на Жената 8-ми март, погледнете ги овие 60 преубави, емоционални и моќни фотографии од жените кои во последните 25 години организира и протестира низ целиот свет
 •  Турција, 2013
  OZAN KOSE/AFP/Getty Images
 • 2 Франција, 2015
  PHILIPPE HUGUEN/AFP/Getty Images
 • 3 Македонија, 2015
  ARMEND NIMANI/AFP/Getty Images
 • 4 Индија, 2007
  Rafiq Maqbool/AP
 • 5 САД, 2014
  BRENDAN SMIALOWSKI/AFP/Getty Images
 • 6 Франција, 2015
  THOMAS SAMSON/AFP/Getty Images
 • 7  Хондурас, 2009
  Jose CABEZAS/AFP/Getty Images
 • 8 Јужна Кореа, 2015
  Chung Sung-Jun/Getty Images
 • 9 Индија, 2013
  Ajay Aggarwal/Hindustan Times/Getty Images
 • 10 Велика Британија, рани 2000-ти 
  PYMCA/UIG/Getty Images
 • 11 Кина, 2009
  PETER PARKS/AFP/Getty Images
 • 12 Велика Британија, 2012
  JUSTIN TALLIS/AFP/GettyImages
 • 13 САД, 2015
  Marc Piscotty/Getty Images
 • 14 Пакистан, 2010
  ASIF HASSAN/AFP/Getty Images
 • 15 Бразил, 2007
  Ricardo Moraes/AP
 • 16 Бразил, 1992
  ANTONIO SCORZA/AFP/Getty Images
 • 17 Индија, 2015
  Yawar Nazir/ Getty Images
 • 18 Шпанија, 2009
  DOMINIQUE FAGET/AFP/Getty Images
 • 19 Демократска Република Конго, 2006
  LIONEL HEALING/AFP/Getty Images
 • 20 Афганистан, 2015
  WAKIL KOHSAR/AFP/Getty Images
 • 21 Демократска Република Конго, 2012
  ISSOUF SANOGO/AFP/GettyImages
 • 22 Франција, 2016
  Zacharie Scheurer/AP
 • 23 Брег на Слоновата Коска, 2011
  Rebecca Blackwell/AP
 • 24 САД, 1991
  Porter Gifford/Liaison/Getty Images
 • 25 Мексико, 2005
  JUAN BARRETO/AFP/Getty Images
 • 26 САД, 2000
  Miami Herald/Getty Images
 • 27 Индија, 2010
  Yawar Nazir/Getty Images
 • 28 Индија, 2010
  Nagesh Ohal/India Today Group/Getty Images
 • 29 Тајланд, 2008
  Yvan Cohen/LightRocket/Getty Images
 • 30 Австралија, 2015
  Lisa Maree Williams/Getty Images
 • 31 Боливија, 2015
  JORGE BERNAL/AFP/Getty Images
 • 32 Брег на Слоновата Коска, 2008
  ISSOUF SANOGO/AFP/Getty Images
 • 33 Венецуела, 2015
  JUAN BARRETO/AFP/Getty Images
 • 34 Индија, 1996
  TAUSEEF MUSTAFA/AFP/Getty Images
 • 35 Аргенина, 2002
  FABIAN GREDILLAS/AFP/Getty Images
 • 36 Индија, 2008
  RAVEENDRAN/AFP/Getty Images
 • 37 Франција, 1993
  Steve Eason/Hulton Archive/Getty Images
 • 38 Белорусија, 2015
  SERGEI GAPON/AFP/Getty Images
 • 39 Еквадор, 2010
  PABLO COZZAGLIO/AFP/Getty Images
 • 40 Индија, 2010
  ROUF BHAT/AFP/Getty Images
 • 41 Кина, 2009
  PETER PARKS/AFP/Getty Images
 • 42 Турција, 2011
  MUSTAFA OZER/AFP/Getty Images
 • 43 Полска, 2011
  JANEK SKARZYNSKI/AFP/Getty Images
 • 44 Западен Брег, 2004
  JAMAL ARURI/AFP/Getty Images
 • 45 Индија, 2011
  STRDEL/AFP/Getty Images
 • 46 Куба, 2012
  ADALBERTO ROQUE/AFP/Getty Images
 • 47 Турција, 2012
  ADEM ALTAN/AFP/Getty Images
 • 48 Индија, 2012
  SAJJAD HUSSAIN/AFP/GettyImages
 • 49 Турција, 2012
  ADEM ALTAN/AFP/GettyImages
 • 50 Шпанија, 2012
  DANI POZO/AFP/GettyImages
 • 51 Шпанија, 2016
  Marcos del Mazo/Pacific Press/LightRocket via Getty Images
 • 52 Велика Британија, 2012
  Oli Scarff/Getty Images
 • 53 Алжир, 1998
  AFP/Getty Image
 • 54 Србија, 2005
  Marko Drobnjakovic/AP
 • 55 Филипини, 2008
  Bullit Marquez/AP
 • 56 Индија, 2009
  Mustafa Quraishi/AP
 • 57 Белгија, 2015
  Virginia Mayo/AP
 • 58 Турција, 2016
  ADEM ALTAN/AFP/Getty Image
 • 59 Нигериа, 2016
  PIUS UTOMI EKPEI/AFP/Getty Images
 • 60 Перу, 2016
  Sebastian Casta/Anadolu Agency/Getty Images

  Извор: THE HUFFINGTON POST

  baner-jk plaza logo

   

Посетено 2.372 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!