Батка, ако сакаш тужи ме, јас не ја вадам…

Кога сосема случајно ќе налеташ на голем фан на К-15 во Мелбурн… Васко Тодоров сосема случајно налетал на младо момче кое е голем фан на  К-15, a особено го обожува ликот на БАТКА, тоа е и причината зошто регистарската табличка на неговиот Голф го носи тоа име. Крат...

Отворена АУДИЦИЈА за избор на АКТЕРИ, ТАНЧЕРИ И ПЕЈАЧИ за споредните улоги во мјузиклот – МАМА МИА!

МАКЕДОНСКИ НАРОДЕН ТЕАТАР објавува ОТВОРЕНА АУДИЦИЈА за избор на АКТЕРИ, ТАНЧЕРИ И ПЕЈАЧИ за споредните улоги во новиот МЈУЗИКЛ – МАМА МИА МУЗИКА: AНИ АНДЕРСОН И БЈОРН УЛВЕУС ТЕКСТ: КЕТРИН ЏОНСОН РЕЖИЈА: НАТАША ПОПЛАВСКА ПРОДУКЦИЈА: МНТ Мјузилот МАМА МИА е светски хит инспирира...

Платамонка – Дана Прелиќ

Фејсбук статус: Дана Прелиќ Пошто платамонка – Чик Куманово стана актуелна деновиве, ќе се навратам на првите години од мојот брачен соживот. Имено, сопружникот мој во бракот, меѓудругото, стапи со мираз – платамонка. Ај си викам – нико није савршен. По извесн...

Да не сте мрднале од овде, најружни сме на плажава

Мислам дека беше летото ’88 година. Со друшките ја опрајвме накај Хвар. Секој ден одевме на плажа со бродица на едно мало островче. На плажичето -Масимо Савиќ, Бејбидол (како ли се пишува??), Марина Перазиќ, Саша Лошиќ, една плава висока со кратка коса мн. популарна во то...

Кај именувањето на Дарко Лешоски за прв човек на СВП, јас гледам една добра и една лоша работа

Кај именувањето на Дарко Лешоски за прв човек на СВП, јас гледам една добра и една лоша работа. Добро е што, конечно нек… Posted by Miodrag Misolic on Saturday, August 12, 2017

Почнаа по тајмЛАЈНО да шеруват и форсират поезија за сиромашни

Пред десетина години упишав општа и компаративна книжевност пошто бев болен по поезија. Ама одма сфанав дека школуван поет е како петел од инкубатор, за разлика од онај дворскио шо клука по буништата, шо би рекол другарот Момо. Нема вкус, пластичен е. Тоа не е ни битно. Продужи...

Мъжете знаят защо

Еми обаче, след изванредно, веома врло љубавно окончаните меџу сусецки срешти с’с браштата ни, от државнио врх спешно бех испратен км кмета в БаЊско…. да залијеме! Запитва ме Илијан, заштото бе Ацика при вас една држава, два народи? Червени и сини, патриотичес...

Знаете ли зашо не ви се свиѓат ората?

Знаете ли зашо не ви се свиѓат ората? Пошто ората имат тежина, имат приказна, имат поента, комплексни се, башка напорни… Posted by Кирил Стоименов on Thursday, August 10,...

Не е до нас! (ова не е иронично напишано)

Фејсбук статус: Гораст Цветковски Имав шанса да работам на Суперкуп, директно од внатре, не само како гледач. Вчера, како да не бев во Македонија. Наместено, залепено, нацртано, наредено. Детали кои никогаш не би ги приметил. Чисти улици (бар во догледен радиу...