Првите две недеље у изолација ќе ви пројда релативно л’сно, проблемот ќе настане после тоа…

Ваке сеа: Првите две недеље у изолација ќе ви пројда релативно л’сно. Ќе читате, ќе гледате филмои. Ќе средуете фиоке и стари слике(за предизвикувачиве). Ќе готвите, ќе праете све тоа за кое сте немале време до сега

Проблемот ќе настане у третата и четвртата недеља (пошто ова ќе потрае). Тогаш ќе стануете нестрпливи, раздражливи, нервозни и спремни за карање. Ќе ви се чини дека све ова трае предолго и дека нема надеж да заврши.
Тогаш може да дојде до кавге и нервозни реакцие како блиските, таке и со непознати.

Затоа уште сега почните да планирате што ќе праете у недељеве што доаѓаа. Запослите го мозокот и телото, смислете активности за себе и домашните, пажливо трошите залихете од брашно ќенеф папир (пошто многу натокаливте, веруем ќе ви стигне) паре и живци и таке да избегнете непријатности која оваја неприродна ситуација ја носи со себе.

Не бидете нестрпливи и не паничете. И ова ќе пројде.

М.М надрипсихолог овдешен.

Посетено 6.690 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!