И се исполни желбата на малата Ања

Лифтот пак не работи Го притискам копчето, тропам на врата-џабе „комшија џабе чекаш, заглавен е лифтот“ -ми вика еден што

Прочитај повеќе

Латас во Јади Бурек (16 Mарт 2008) РЕПРИНТ

Ги следев последните 10 мин. од емисијата Јади Бурек, во која гостин беше Драган Павловиќ-Латас, и се` што успеав да

Прочитај повеќе

Само на таа и се погоди маската

Правев домашна журка, маскенбал На секој гостин му давав маска каква што мислев дека заслужува Едни добија маска на свиња,

Прочитај повеќе

Како од актер се стигнува во публика

Еден дел од луѓето работат но не мислат, а другите мислат но не работат. Кому да се приклонам си се`

Прочитај повеќе

ВИСТИНСКА ПРИКАЗНА: ТРИ МАЈКИ – ТРИ ИКОНИ

Фанија, Марија и Радмила Вака: Едната е мајка Фанија. Почина, мислам во 1976 година во Скопје. Беше мајка на осум родени деца,

Прочитај повеќе

А Напоследок Я Скажу (And As I Go I Will Say) …from A Cruel Romance

[fblike]A Cruel Romance: And As I Go I Will Say [youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]https://www.youtube.com/watch?v=XpLk_p_pho4[/youtube]

Прочитај повеќе

Така и испадна, сосема непланирано

„сакаш да танцуваме?“- ме прашува „мислиш да играме?..многу глуп ми е тој збор“ „се игра фудбал, кошарка, си играш со

Прочитај повеќе