Само на таа и се погоди маската

pinokio
Правев домашна журка, маскенбал
На секој гостин му давав маска каква што
мислев дека заслужува
Едни добија маска на свиња, крава, моторна пила
други на Мајка Тереза, Хитлер, клемпави уши или кур на чело
и супер се журкавме, проблем настана кога ги вадеа маските
Не сум приметил на декларацијата пошто е напишано со ситно букви
па испадна дека фаците ни се претвараат во ликовите од маските
Сите наебавме..пола се самоубија од срам
други се замонашија, трети ги уапсија
само на таа со кур начело и се уарни
Стана старлета, па портпалорка во едно министерство
па откако ликот почна да и’ се распаѓа
и само бори и остана ја пратија амбасадорка
А јас?… се маскирав во Пинокио….
Посетено 1.097 пати