Колку е поубаво кога си „члан библиотеке“ а не члан партије

  Колку е поубаво кога си „члан библиотеке“ а не члан партије. Слободно размислуваш, слободно пишуваш, не бараш ништо од

Прочитај повеќе

Матурска, или свадба, прашањето е сега?

Чудни ли сме ние Македонциве. Зборувам за нашите неверојатно хировити и прескапи сфаќања во врска со прославувањето на матурските вечери. На

Прочитај повеќе

Дали некој можда знае кој е автор на легендарното „За другар прашувам“?

Дали некој можда знае кој е автор на легендарното „За другар прашувам“? Одма да му стегнеме едно спомениче, сериозен сум.

Прочитај повеќе

Како се лечи шинат прс од лева нога

Како се лечи шинат прс од лева нога (според најновите сознанија на ФенгШуиБрусЛиСабина&другарите: се зема прс од десна нога на

Прочитај повеќе

Некои наши пејачки се навистина чесни и поштени

Што бре чесни испаднаа Искра Трпева, Маја Панчева, таа една Христовска од Битола (не Олгица) – видоа дека со години немаат

Прочитај повеќе

Скопје е проклет град, знам да го кажам тоа уште одамна

Скопје е проклет град, знам да го кажам тоа уште одамна. Зашто? Поради помодарството и феноменот на толпа, руља, од

Прочитај повеќе

Лубеница е лото, да не се распраааме ногу ногу

Сакам да гледам како луѓето бираат лубеница: свират на неа со прстите, како на тарабука, и удираат чврги и шамарчиња,

Прочитај повеќе