Зошто јајцето е чудо?

Фејсбук статус: Светлана Сеси Камџијаш
jajca_majkatiitatkoti[fblike]
Сите атоми се во облик на јајце. И сончевиот систем исто така. Од јајцето се раѓа нов свет.
Тоа не е правилен круг, зашто има два краја од кои ќе настанат спротивностите: дух-материја, ден-ноќ, машко-женско, вистина- лага, раѓање -смрт… Едно е, а сепак го содржи двојството. Затоа јајцето е чудо.

jk banner grcija

Посетено 230 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!