Жени со две срца

има жени
кои магија во очите носат
и со нив ти зборуваат, приказни раскажуваат
дури и тогаш кога тишината е најгуста
има жени
раскошни и сладострастни
чии тела мамат воздишки и болни ерекции
за кои вреди и војни да се водат
има жени
кои можат светот да го обликуваат
со усни од кои тече мед
и раце кои топат олово
има жени
полулуди уметници
во паралелен универзум кои живеат
несвесни и ранливи во овој, земски свет
има жени
мајки
сестри
љубовници
сопруги
пријателки
осамени
со страотен пмс
пресметани
наивни
цинични и дрски
секакви не’ има
и има жени
ете тие се најретки
жени со две срца
едното во градите им чука
а другото на мегдан го носат
на челата
на усните
и во очите
во стисокот на дланките
во воздишките
кои несебично срцата ги раздаваат
сета љубов во нив што се збрала
која ако им остане, сигурно ќе ги убие
ете тие жени
тие жени се раѓаат и умираат од љубов
живеат за неа
се хранат и дишат од неа
тие прекрасни, прекрасни
несреќни жени
жени со две срца

Посетено 2.556 пати