Ставете коцка мраз на оваа точка од вашата глава и бидете сведок на чудо

kocka mraz na til_majkatiitatkoti[fblike]
Можеби никогаш не сте мислеле дека секојдневна употреба на коцки мраз може да му помогне на вашето тело за да бидете малку помлади и поенергични. Тоа може да се случи ако ставите коцка мраз на местото каде што се поврзани главата и вратот. Оваа техника е тесно поврзана со кинеската акупунктура и, според тоа, местото каде што треба да се задржи коцкате мраз се нарекува Фенг Фу, што се преведува како “ветеровит замок”.
Само држете ја коцка 20 минути на точката Фенг Фу. Се разбира, во прво време ќе почнете да чувствуваат замрзнување на тој дел од телото, но по триесет или четириесет секунди ќе почувствувате топлина.
Практикувајки го тоа секој ден ќе почнете да чувствувате еуфорија. Тоа е затоа што коцката мраз го предизвикува ендорфинот во крвта. Но, постојат многу повеќе бенефиции од користење на оваа техника. На пример:
• Подобрување на спиењето;
• Подобро варење;
• Нема повеќе чести настинки,
• Помалку болки во зглобовите, забоболки и главоболки;
• Подобрување на дишењето и на кардиоваскуларниот систем;
• Нема повеќе дегенеративни промени и невролошки нарушувања на ‘рбетот;
• Спречува сексуално преносливи и гастроинтестинални инфекции;
• Нема нарушувања на тироидната жлезда;
• Нема хипотензија, хипертензија и артритис;
• Нема астма;
• Помага при недоволна исхранетост и при проблеми со дебелината;
• Нема Целулит;
• Подобрена менструација и помага при импотенција, неплодност, ендокрини жлезди и фригидност;
• Нема несоница, хроничен замор, депресија, стрес и појава на психо-емоционални пореметувања;
Овој метод му помага на телото да си ја рамнотежата, така што технички тоа не е лек, но е метод за подмладување. Едноставно кажано, вашето тело добива повисок квалитет на живот.
Сепак, методот може да покаже контраиндикации во случаи на шизофренија, епилепсија, пејсмејкери, и за време на бременоста.
Извор:  – www.dailynutritionnews.com

595x90

Посетено 16.252 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!