Современ швајцарски часовник во кој времето е вгравирано

ETCH by 42 Foundry
Suvremeni švicarski sat u koji je vrijeme ugravirano
Механизмите на швајцарските часовници одамна го стекнааа култниот статус, цените главно се екстремно високи, но современото доба е карактеристично за некои потполно различни трендови …
При споменувањето на швајцарски часовници, воглавно помислуваме на луксузни модели со совршени механизми чија цена изнесува вистинско богатство. Сепак, неодамна е претставен сосема нов концепт на швајцарски часовник, соодветтен на времето во кое живееме. Моделот ETCH  носи поинаква перспектива на времето, кое сега се појавува вгравирано во производот кој наликува на рамка за слика. Направен е од тенок алуминиум кој зрачи со елеганција, а површина му е флексибилна. Дизајнерите кои работеа на проектот истакнуваат дека биле инспирирани од дигиталните часовници и броевите кои се насекаде околу нас, почнувајќи од мобилните телефони и таблети па се до оние на јавнитеповршини. Покрај тоа, со овој концепт сакале да не потсетат на важноста да се биде во моментот и на брзиот тек на времето. Поконкретно: ”Секоја секунда е единствениот момент во времето што никогаш нема да се случи повторно. Овој  часовник е потсетник на тоа чувство и не охрабрува максимално да го искористиме нашето време

Повеќе детали можете да дознаете од приложеното видео.
[vimeo height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]https://vimeo.com/196502831[/vimeo]

Посетено 393 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!