Сообраќајните сигнали како главен мотив за уметничка фотографија

Во објективот на фотографот Lucas Zimmermann
Prometna signalizacija kao glavni motiv umjetničke fotografije
[fblike]
Карактеристичната боја на светлинатата од семафорите во
комбинација со мрачна атмосфера резултираше со одлична
серија на атрактивни фотографии
Lucas Zimmermann повеќе од две години се посветил на фотографирање на сообраќајни знаци, поточно семафори и тоа во Германија чии светла биле главен мотив во неговата серија. Интензивен и карактеристичен колорит, црвената, жолтата и зелената боја ги искористил со цел да се добие мистичен, но атрактивен дифузнен ефект кој потоа го евидентира на различни начини во неговите фотографии. Мрачната атмосфера во комбинација со споменатите нијанси резултираше со фантастични, речиси нереални ефекти кои Zimmerman гордо ги објави по две години. Како изгледаат неговите дела, видете подолу …

Prometna signalizacija kao glavni motiv umjetničke fotografije

Prometna signalizacija kao glavni motiv umjetničke fotografije

Prometna signalizacija kao glavni motiv umjetničke fotografije

Prometna signalizacija kao glavni motiv umjetničke fotografije

Посетено 267 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!