Румунски клозет од времето на Чаушеску!

Среќавам еден комшија, видно намуртен и замислен како шета:

-Каде бе комшо?
-Еве комшија, од посета идам, брат ми го праеја операција…
-Ејјј, како е, добар ли е сеа?
-Абе брат, добар е, се ок минало, ама се накурчив ептен!
-Зашто бе, шо?
-Е како зашто бе комшија, тоа болницата услови-нула,  погадна е од румунски клозет од времето на Чаушеску!

Посетено 962 пати