Погледни ме во очи, да видам на какви дроги си ти

Велат дека очите се огледало на душата,  а добар познавач на наркотици и нивните ефекти лесно може да  препознае некој што конзумира дрога, со обичен поглед на зениците.

Дури ни ни полицискиот пупилограф (уред сличен на очила, кои се ставаат на лице и се мери радиусот на зениците) не користи како доказ за издрогираност, туку само како индикатор дека личноста во себе има внесено нешто што не смеела. Па ете, иако не можеме со 100-процентна сигурност да тврдиме што е што, на овие слики барем можеме да видиме како одприлика би изгледале очите под дејство на различни дроги.

droga2-670x191
droga3-670x191
droga4-670x191
droga5-670x191
droga6-670x191
droga7-670x191
droga8-670x191
droga9-670x191
droga10-670x191
droga11-670x191

Посетено 5.765 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!