Разлика помеѓу мравките и македоците

mravki-pocetna_majkatiitatkoti
Мравките се инсекти кои можат точно да предвидат земјотрес. Пред, за време и еден ден после земјотресот се евакуираат од дупките, цела колонија се собира пред нив и прекинуваат со сите активности. Интересно. Исто како и луѓето. Исто како што направивме и ние, излеговме од дупките (зградите и куќите) и се собиравме пред нив. Само со една разлика – мравките само тие 2 дена ништо не работат, а ние Македонците не си работиме 365 дена у годината, односно 366 кога е престапна
Посетено 578 пати

Death Note (Dub) Episode 37 at website https://animefreak.ws. See more animefreak boku no hero

Mushoku Tensei: Jobless Reincarnation Episode 2 at website https://gogoanime.be. See more the daily life of the immortal king gogoanime