Рајата почна да го употребува терминот ‘Фашизам’ за се и сешто

diktatori[fblike]
Рајата почна да го употребува терминот ‘Фашизам’ како синоним за све и свашта тривијално шо не им е по ќејф. За фашизам ќе чуеш од секој универзален незнајач пред коперација, преку младите либерали по улиците, па се до по политичките експерти низ дебатни емисии. Фашизам, фашистички, фашизоидно.
Немoj после да искочи како приказната за овчарот шо викал
‘Волк, волк, помош’ на заебанција секој ден како лажна тревога
пошто му било досадно, па коа стварно дошол волкот
никој не го ебавал два посто.

baner-latte-595

Посетено 296 пати