Преглед и дијагноза чини 500 евра. Ако не го решиме вашиот проблем, ќе добиете 1.000 евра за возврат.

Еден инженер долго време бил невработен. Бидејќи не можел да најде работа, тој отворил медицинска клиника и на надворешната врата поставил знак: „Преглед и дијагноза чини 500 евра. Ако не го решиме вашиот проблем, ќе добиете 1.000 евра за возврат.“ Еден доктор решил да ја искористи оваа шанса да заработи 1.000 евра и отишол во клиниката.
doktor-naslovna_majkatiitatkoti
[fblike]
Инженер наспроти доктор: Забавна приказна што инстантно ќе ве расположи
„Го изгубив вкусот во устата“, му рекол тој на инженерот.
„Сестро, ве молам донесете го лекот од 22-та кутија и ставете 3 капки во устата на пациентот“, самоуверено рекол инженерот.
Медицинската сестра го послушала и во истиот момент штом му капнала неколку капки во устата на докторот тој свикал на сиот глас: „Ова е бензин!“
На тоа, инженерот одговорил: „Честитки! Вие го добивте вашиот вкус назад. Тоа ќе ве чини 500 евра.“
Докторот се налутил и по неколку дена решил да си ги врати своите пари. Тој отишол повторно во клиниката и се пожалил: „Го изгубив помнењето, не можам да се сетам на ништо.“
Инженерот повторно самоуверено ѝ рекол на сестрата да го донесе лекот од 22-та кутија и да стави 3 капки во устата на пациентот.
Докторот избезумен свикал: „Но, тоа е бензин!“
„Честитки! Вашата меморија се врати. Тоа ќе ве чини 500 евра“, му рекол инженерот.
Докторот си отишол полут од кога било претходно и за неколку дена повторно се вратил. Влегол во ординацијата на инженерот и се пожалил: „Мојот вид е премногу слаб, воопшто не гледам.“
Инженерот тивко одговорил: „За жал немаме лек за тоа. Земете ги овие 1.000 евра.“
„Но, тука има само 500…“, се побунил докторот.
„Честитки! Вашиот вид се врати. Тоа ќе ве чини 500 долари!“

БОНУС: Гинеколог останал без работа во некое мало место и решил да се преквалификува за автомеханичар.

595х90 px-01

Посетено 5.139 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!