Мурал од Банкси се појави во Бристол

Нов мурал на најпознатиот уличен уметник Банкси се појави во Бристол

Насликаниот ѕид на основното училиште Bridge Farm во Бристол
Bridge Farm
Банкси го насликал ѕидот на основното училиште Bridge Farm откако нивната зграда го носи неговото име. Портпаролот на уметникот потврди дека самиот Банкси го нацртал ѕидот, а муралот прикажува едно девојче кое трча по запалена автомобилската гума, оставил и порака во која на децата им порачува: “Секогаш е полесно да се добие простување отколку дозвола”. Покрај тоа, во пораката се заблагодарува за тоа што одлучиле училишна зграда да го носи токму неговото име и им дозволува на муралот да додаваат се што сакаат.

mondivi crn

Посетено 447 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!