Лажно време – Раде Силјан

ВДАХНОВЕНИОТ: “Лажно време” од Раде Силјан

Си имаме море несолено…

Лажно време – Раде Силјан
Скопје 1990

Posted by MAJKA TI I TATKO TI on Friday, September 28, 2018

.

Си имаме море несолено
Си имаме поле неорано
Си имаме народ за броење
Си имаме жени доилки
Си имаме семе изртено

Сѐ си имаме
И време за распродажба
И деца за прокуда
И сонце што не заоѓа

Си имаме море несолено
Си имаме многу татковини
Сѐ си имаме
А утре
Можеби народ ќе немаме

Лажно време – Раде Силјан
Скопје 1990

Посетено 877 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!

AnimeHeaven: Star Blazers: Space Battleship Yamato 2202 anime episode 26 online free at https://animeheaven.pro animeheaven hunter x hunter

AnimeBee: Battle Doll Angelic Layer anime episode 26 online free at https://animebee.to free anime online

Watch Knights on Debris Episode 14

4Anime Watch anime online, English anime online HD

Kcn binhduong: https://kcn.binhduong.gov.vn/hethongvanban/Lists/HoiDapCongDan/DispForm.aspx?ItemID=1209

Blurb: https://www.blurb.com/user/gogoanimebe