И се така… па утре со нови сили

administracija_500[fblike]
Шведска пробно воведе 6-часовно работно време кое се покажало скапо, но покорисно за продуктивноста на работниците. Во Македонија тоа со продуктивноста на администрацијата вака некако би изгледало:
– 1 час: касниш на работа, да ни е жив и здрав ЈСП и гужвите у сообраќај
– 2 час: пиеш кафе, не се работи на нерасонето
– 3 час: проверуваш маилови и влагаш на фб, не се работи неинформиран
– 4 час: пауза за ручек, не се работи на празен желудник
– 5 час: гледаш што имаш за работа, се што може да се сработи денес, а не е итно, се остава за утре
– 6 час: си одиш порано дома, не се работи на крај на работно време, уморен си.
И се така… па утре со нови сили 🙂

baner-igor-forza

Посетено 623 пати