#HeelConcept – Нов Тренд На Инстаграм

 Дали сте веќе приклучenи на трендот?

helconcept-naslovna[fblike] Автоиронијата, се чини, стана голем тренд на Инстаграм, а формата во која се појави нема никаква смисла за сомневање. Затоа, не бидете изненадени од поплави на слики со импровизирани обувки

Пред неколку недели на социјалната мрежа Instagram почнаа да се појавуваат  необични фотографии означени со хаштагот #HellConcept. Овој феномен можеше да остане сосема незабележан, но како што веќе се случува на социјалните мрежи, со неочекувана брзина и како вирус почна да се шири овој малку зачудувачки тренд.
Стотици луѓе од целиот свет беа заразени со трендот и почнаа да “создаваат” чевли со високи потпетици, со користење на повеќе различни предмети: од зеленчук, опрема, играчки, јадења се до кукли. Иако крајниот резултат не изгледа толку чудно, сепак, естетиката на самите “креации” нема да ве воодушеви со својата убавина, туку со креативноста и својата оригиналност.
Редакцијата на Dazed на овој тренд му предвидува  долготраен и масовен одѕив па ако до сега сте се премислувале, време е да престанете и да се приклучите на овој тренд и допринесете со својата креација!

 

Посетено 1.625 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!